dec. 192017
 

“Cum o imagine face cât o mie de cuvinte, am învăţat să îmi transpun sentimentele prin desen, culori calde sau reci, pensula fiind conexiunea dintre mine şi sticlă”, elev Justina Tancău.

Pe lângă dansul sportiv pe care îl practică de doisprezece ani, Justina este pasionată de pictura pe sticlă încă din clasa a IV –a, moment în care a decis să-şi urmeze visul şi să se perfecţioneze în domeniu. La vârsta de zece ani, a folosit carioca pentru a desena geamul camerei. Ulterior, a trecut la pensulă şi a început să descopere încet tainele acrilicelor şi acuarelelor în ulei. Experimentând, a ajuns să iubească pictura icoanelor pe sticlă, cea a Sfinţilor Mihail şi Gavril fiind prima realizată. După câţiva ani în care nu s-a mai ocupat de acest domeniu, şi-a regăsit vechea atracţie, hotărându-se să o ia în serios şi la iniţiativa prof. dr. Ovidiu Badea, dirigintele ei, care a descoperit că este talentată şi pasionată de artele plastice.

Imagini reprezentative pentru această perioadă se regăsesc în expoziţia de debut, pentru care cantemirista a muncit în timpul liber, în colegiu.

Icoanele pe sticlă au fost expuse în cancelarie, pentru a fi admirate de toţi dascălii, care au felicitat-o pe Justina.

Inspiraţie şi succes în continuare, Justina!

justina_picturi

 

 Posted by at 1:17 pm
Gravityscan Badge