apr. 142015
 

         Săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale a adus noi performanţe în palmaresul cantemirist, concretizate în Premii speciale la faza naţională a Olimpiadei de Limbă, Comunicare şi Literatură Română, respectiv Olimpiada de Geografie. Elevii fruntaş Iulia Condruz şi Onisim Roşu sunt cei care au făcut dovada unei bune pregărtiri, reuşind să se claseze în topul celor mai buni elevi din ţară. Drumul spre excelenţă este lung şi uneori anevoios, dar succesul vine să încununeze efortul cantemiriştilor, pasionaţi de studiul limbii române şi al geografiei, precum şi al cadrelor didactice Irina Floştoiu şi Roxana Ţonoiu, care au reuşit să îmbine în mod optim tradiţionalul şi modernul, ştiinţa şi creativitatea, teoria şi practica pentru a obţine rezultate notabile.

Performanţele s-au scris în două dintre oraşele situate în inima Transilvaniei, Târgu-Mureş, respectiv Cluj-Napoca, gazde a celor 2 Olimpiade, la startul cărora s-au aliniat sute de participanţi.

Între elitele mediului preuniversitar s-au aflat şi elevii noştri care au reuşit să se înalţe prin cunoaştere, demonstrându-şi valoarea la probele de evaluare, teoretice şi practice, specifice competiţiilor.

În cadrul Olimpiadei Naţionale de Limbă, Comunicare şi Literatură Română, ce a stat sub semnul competiţiei, valorii şi talentului literar, elev fruntaş Iulia Condruz s-a clasat, pe locul IX cu un punctaj de 95,57 puncte, la clasa a X -a: proba scrisă 99,8, proba orală 91,33. Punctaje meritorii care arată că, acolo unde există o pregătire temeinică, foarte multă muncă, seriozitate, disciplină şi mediul propice, există şi performanţă. De altfel, Iulia face parte din grupul elevilor de nota 10 care reprezintă aşa cum se cuvine instituţia din care cu mândrie face parte, reuşind cu fiecare competiţie la care participă să-şi redescopere frumuseţea interioară.

Elev fruntaş Onisim Roşu pasionat de unul din cele mai fascinante domenii ale cunoaşterii, s-a clasat, în cadrul Olimpiadei Naţionale de Geografie, pe locul VIII cu un punctaj total de 92 de puncte, la clasa a X -a: proba scrisă 91,5 puncte şi proba practică 93,5 puncte. Atunci când pasiunea se îmbină armonios cu munca, rezultatele nu contenesc să apară într-un spaţiu care cere studiu aprofundat, intuiţie, creativitate şi flexibilitate.

Sunt rezultate care se înscriu într-o continuitate a performanţei, ce are la bază, pe de o parte, elementul de tradiţie care s-a perpetuat în timp în Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” şi, pe de altă parte, preocuparea cadrelor didactice şi a elevilor pentru excelenţă, consolidată, în timp, prin distincţiile obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare. În anul şcolar 2014-2015, cantemiriştii au făcut încă o dată dovada pregărtirii şi talentului reuşind să adauge în palmares peste 70 de premii şi menţiuni la faza judeţeană şi 2 premii speciale la faza naţională.

Din echipa performerilor au făcut parte şi elevii Alina Gheorghe, Ştefan Sava şi Angelica Stanciu care au reprezentat colegiul la faza naţională a Olimpiadei de Matematică, respectiv la Olimpiada de Fizică.

Astfel, an de an, la nivel judeţean, naţional şi chiar internaţional, elevi de excepţie reuşesc să facă cunoscut numele Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” care, prin întregul profil instructiv-educativ, oferă garanţia reuşitei.

Felicitări elevilor şi profesorilor coordonatori!

[flagallery gid=145]