nov. 142022
 

Studenți ai anului III de studii universitare de licență din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu execută stagiul de practică la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, unde s-au integrat foarte bine.

Timp de două săptămâni, în perioada 07-18 noiembrie, studenții colaborează cu profesioniști în domeniu pentru realizarea tuturor obiectivelor pe care le au de îndeplinit.

Activi și dornici să dezvolte noi competențe de comunicare și instruire în spațiul militar, absolvenții de colegii naționale militare sunt implicați în activitățile specifice colegiului, unde dau dovadă de profesionalism și pregătire temeinică.

Experiența pe care au dobândit-o pe parcursul anilor de studii doresc să o împărtășească și colegilor mai mici, în diverse forme.

Joi, 10 noiembrie, studenții au ales să le vorbească liceenilor militari într-un cadru mai puțin formal, despre centrul de excelență în domeniul educațional și al cercetării științifice de la Sibiu.

Ca de la coleg la coleg, au încercat să evidențieze traiectoria și evoluția în funcție de fiecare armă și specialitate, respectând cei trei piloni de bază: pregătire academică, pregătire militară și pregătire fizică.

Pentru a detalia, au pregătit imagini video, prezentări Power-Point și au organizat o sesiune de întrebări și răspunsuri, care să vină în sprijinul tuturor celor care vor să urmeze o carieră în Forțele Terestre.

Moderatorii activității au fost student sergent Oana Vențel și student sergent major Adrian Miuță, intervenții având toți studenții: student plutonier Daniel Petrescu, student sergent Mădălina Raiu, student sergent Bogdan Vărmaga, student sergent Lorena Pașca-Igna, student sergent Iustinian Cristea și student sergent Vasile Pîțu.

„Prezența noastră în acest colegiu prestigios are menirea de a crea o punte de legătură între noi, viitorii ofițeri ai Armatei României și elevii Colegiului National Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza. Înainte de a ne forma ca și lideri, trebuie să ne clădim pas cu pas calitatea de om și militar. De aceea, am încercat ca prin propriul exemplu să le transmitem elevilor valorile pe care se bazează întreg sistemul militar. Am ales să le prezentăm Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu într-un cadru deschis, aș putea spune chiar informal, pentru a le răspunde întrebărilor și curiozităților cu privire la instituția de învățământ și programele de studii.

Dragi elevi, suntem convinși că fundația pe care vă veți clădi viitoarea carieră militară este una solidă. Efortul pe care cadrele didactice și militare îl depun în procesul vostru de formare este unul incomensurabil. Cu acest prilej, în numele tuturor colegilor mei, aș dori să adresez mulțumiri celor care au contribuit la formarea noastră ca oameni în colegiile naționale militare, dar și celor care au fost alături de noi încă de la intrarea pe porțile academiei”, a transmis student sergent Oana Vențel.

Semper una!