mart. 222019
 

Ultima proba a simulării examenului de Bacalaureat, respectiv cea la alegere, destinată elevilor din clasa a XII-a, le-a testat cunostinţele la disciplinele specifice profilului și specializării: fizică, informatică, biologie și chimie.

Liceenii în uniformă militară consideră că această simulare i-a ajutat să vadă la ce nivel sunt şi ce mai au de îmbunătățit până la examenul final. “Suntem din ce în ce mai aproape de examenul maturităţii, iar aceste simulări au reprezentat un bun prilej pentru noi de confruntare cu noţiunile pe care încă nu le stăpânim atât de bine, de confruntare cu emoţiile şi, totodată, cu atmosfera din cadrul probelor scrise pe care le vom susţine în iulie.”, a spus elev plutonier Alaxandra Maria Bobolocu. Cantemirista a ales ca disciplină de examen chimia. “Pe lângă faptul că mă pasionează, mă şi ajută să mă pregătesc pentru susţinerea examenului de admitere de la Institutul Medico-Militar de la Bucureşti.”

Datorită pregătirii temeinice, elev plutonier Sandra Maria Botoacă a reuşit să îndeplinească fiecare cerinţă de la proba obligatorie, în cadrul căreia a ales fizica. “Simularea de astăzi a fost complexă, fiecare subiect depăşind nivelul mediu de dificultate.”

Elev sergent Valentin  Ionuţ Dan a ales biologia, un domeniu de care este atras încă de mic. “Simularea a fost bine structurată, cu subiecte de dificultate medie, ceea ce face accesibil faptul de a lua o notă mare”.

La rândul său, elev sergent Constantin Chirac, pasionat de științele exacte, a ales fizica.”Consider că prin studierea electricităţii și a termodinamicii voi reuși să dobândesc cunoştințe aprofundate, astfel încât să imi desfășor activitatea în domeniul ingineriei aviației”.

Şi informatica s-a numărat printre disciplinele de examen. Elevul sergent Daniel Clinci a descoperit pe parcursul celor trei ore complexitatea subiectelor, dar datorită pregătirii şi a rezultatelor bune pe care le-a avut la această disciplină, în cei patru ani, a reuşit rezolvarea acestora. Îşi doreşte să urmeze Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, specializarea calculatoare, locul în care orice informatician se simte acasă, spune liceanul.

Mult succes în continuare!