dec. 062019
 

În seara de 5 decembrie, într-o atmosferă de poveste, generată de magia apropierii sărbătorilor de iarnă, liceenii au prezentat pe lângă tradiționale colinde și sceneta ”Irozii”.

Odată cu apinderea luminilor din bradul împodobit afară, sub semnul tradițiilor străvechi creștine, dar și al celor de la Mănăstirea Dealu, elevii au creat și în acest an o atmosferă frumoasă care a avut menirea de a le oferi cadrelor didactice și militare momente unice, care se trăiesc în marea familie cantemiristă.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae a început să devină tradiție în colegiul nostru, în acest an fiind a doua ediție.

Ea poartă în sine o dublă semnificație – moment de aducere aminte pentru patronul spiritual, Nicolae Filipescu, cel care acum 107 ani, la Mănăstirea Dealu, întemeia această școală, și debutul sărbătorilor religioase legate de Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Directorul adjunct, prof. dr. Aurel-Constantin Soare, a intitulat această seară ”Lumină și recunoștință”. Le-a vorbit celor prezenți despre întemeietorul acestei școli, Nicolae Filipescu, model pentru generațiile de cantemiriști. De asemenea, i-a îndemnat pe elevi, dar și pe dascăli și cadre militare să ducă această sărbătoare din an în an.”Dumneavoastră laolaltă dați tăria, dați forța și dați menirea acestui liceu”, a spus domnul director.

Talentul cantemiriștilor șlefuit cu migală de plutonierul adjutant principal Marian Iamandi și prof. Steliana-Mihaela Lambru a ieșit la iveală și de această dată.

Elevii, care au schimbat pentru puțin timp uniforma militară cu îmbrăcămintea specifică personajelor pe care le-au interpretat, au reușit să creeze un moment inedit. Cele șapte personaje au fost întruchipate de ”bobocii”: Andrei Anghel, Vlad Costache, Flavius Lupu, Dragoș Matasă, Ștefan Mazilu, Vlad Popescu, Ștefan Ungureanu.

Prezentator a fost elev fruntaș Ingrid Vârlan.

Colindele, prezentate de elevii claselor a IX –a – a XI –a, au completat tabloul unei seri de înaltă ținută ce a bucurat sufletele tuturor celor prezenți.

Finalul i-a aparținul elevului caporal Rareș Păuna care a interpretat colindul ”E Crăciun și noi venim”.

Felicitări tuturor pentru pregătirea acestui spectacol la cel mai înalt nivel!

Foto: Cătălin Neaga

 Posted by at 9:44 am
Gravityscan Badge