dec. 032018
 

 De Ziua Naţională a României, la 100 de ani de la Marea Unire,  elevi, dascăli şi cadre militare au adus un călduros omagiu şi au transmis de peste timp, gânduri de recunoştinţă veşnică Eroilor Neamului care au pus, prin jertfa lor, Patria mai presus decât propria existenţă.    

La Bucureşti, Breaza, Câmpina, Ploieşti, Sinaia, Tomşani, cu emoţie în inimi şi cu gândul la sacrificiul înaintaşilor noştri, cantemiriştii au dat onorul poporului român.

Pentru acest eveniment, indiferent de condiţiile meteo, liceenii militari s-au pregătit intens atât în colegiu, cât şi în cadrul repetiţiilor desfăşurate în capitala ţării, pentru a sărbători aşa cum se cuvine 100 de ani de la Înfăptuirea României Mari.

În Piaţa Arcului de Triumf, detaşamentul colegiului, condus  de comandantul instituţiei, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, a trecut cu emoţie şi mândrie prin arcada monumentului închinat participării victorioase a României în Marele Război şi reunirii tuturor teritoriilor româneşti într-o singură ţară.

Marea Unire a fost şi rămâne pagina cea mai frumoasă a istoriei româneşti, măreţia ei constând în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale a fost fapta istorică a întregii naţiuni române. România Întregită a cuprins între graniţele ei cetăţenii români din Vechiul Regat, Transilvania, Basarabia şi Bucovina.

La mulţi ani, români!

La mulţi ani, România!

Foto: Ionuţ Felea, Alexandru Herelea, Graţiela Mihăescu, Cătălin Neaga

 Posted by at 10:02 am
Gravityscan Badge