nov. 062017
 

În cadrul parteneriatului ,,Reverberaţii în cadenţă” a avut loc vineri, 3 noiembrie 2017, o activitate de suflet „Citind, învăţăm că suntem!”, desfăşurată în spaţiul primitor şi călduros al Centrului Documentare-Informare, la care au luat parte elevi ai clasei a IX –a A, profesorul coordonator Irina Foştoiu şi doamna bibliotecară Oana Dumitrescu.
Într-o atmosferă plăcută, dominată de mirosul pregnant de carte şi de învăţătură, cantemiriştii au vibrat la unison, timp de o oră, cu sufletul nemuritor al cărţilor. Elevilor li s-a explicat modul de funcţionare a unei biblioteci, s-a discutat despre fondul de carte al acesteia, despre organizarea cărţilor pe rafturi şi despre modul în care ei trebuie să utilizeze o carte în actul lecturii.
De asemenea, a fost realizată şi o dezbatere cu tema Cartea tipărită /Cartea digitală, în urma căreia elevii au ajuns la concluzia că niciodată impersonalitatea e-book-urilor nu va putea înlocui sentimentele asociate cărţilor ,,în carne şi oase,, scorojite de trecerea timpului, ne-a mărturisit doamna prof. Irina Floştoiu.
Tinerii liceeni au participat în cadrul acestei întâlniri şi la un atelier de recondiţionare a unor cărţi, devenind astfel conştienţi de importanţa si valoarea acestora.
La final, cei prezenţi şi-au achiziţionat ,,Jurnalul Annei Frank,, cartea ce va fi discutată la viitoarea întâlnire a clubului de lectură.
Activităţile desfăşurate de cercul de lectură fac parte din parteneriatul interjudeţean între cele patru colegii naţionale militare, numit simbolic REVERBERAŢII ÎN CADENŢĂ, a cărui desfăşurare poate fi urmărită, pas cu pas, prin intermediul site-ului esente-in-cadenta.site123.me
Scopul acestui proiect este de a-i apropia mai mult pe elevi de mijloacele expresivităţii unui text literar, realizându-se atât formarea unor deprinderi coerente de înţelegere a operei literare la un nivel superior, cât şi învăţarea conştientă şi activă din partea viitorilor ofiţeri, a anumitor strategii care să-i ajute în conturarea unei personalităţi armonioase.

Foto: George Ciociu

reverberatii_2017

 Posted by at 12:20 pm
Gravityscan Badge