sept. 122018
 

Miercuri, 12 septembrie a.c., în cadrul primei reviste de front a anului şcolar 2018-2019, pe platoul cu rezonanţele zecilor de generaţii de cantemirişti, comandantul instituţiei, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, a prezentat Drapelul de luptă al unităţii elevilor din anul I. Alături de cadrele militare şi de colegii mai mari au participat la acest moment solemn, de o mare încărcătură emoţională, unic în viaţa lor.

Drapelul de luptă este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El reprezintă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate naţională şi tradiţiile unităţii, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

Până în prezent, Drapelul de luptă al Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” a fost decorat cu Emblema de onoare a Statului Major al Forţelor Terestre, cu Emblema de onoare a Statului Major General şi cu Ordinul „Virtutea militară” în grad de „Cavaler” cu însemn pentru militari, de pace.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea efectivelor colegiului.

Foto: Graţiela Mihăescu

 Posted by at 11:07 am
Gravityscan Badge