iun. 122018
 

În Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” există un club de dezbateri, aflat la început de drum, în cadrul căruia elevii, care au afinitate pentru logică, argumentare şi comunicare, au posibilitatea, sub atenta îndrumare a domnului prof. dr. Ovidiu Badea, să-şi dezvolte aptitudinile.

În timp, numeroasele participări la competiţii amicale i-au ajutat pe elevii cantemirişti să-şi exerseze competenţele de gândire critică, capacitatea de elaborare a unui discurs argumentativ, fair-play-ul. Lecţiile învăţate le-a oferit tinerilor liceeni în uniforma militară posibilitatea să-şi dorească mai mult. Participarea la faza judeţeană a Olimpiadei de argumentare, dezbatere şi gândire critică “Tinerii dezbat” le-a adus acestora două distincţii importante, concretizate într-un premiu II obţinut, la secţiunea începători, de echipa formată din elev caporal Lorena Pană, elev caporal Mihaela Ţiboacă şi elev sergent major Cristian Catrina şi un premiu III, la secţiunea avansaţi, obţinut de echipa formată din elev caporal Eugenia Becherescu, elev caporal Ana-Maria Vişan şi elev sergent Ciprian Zaharia.

     “Concursul s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi al profesorilor încă de la început, crescând în fiecare an ca dimensiune şi ca număr de participanţi. Schimbările substanțiale și lecțiile învățate de-a lungul anilor au dus la transformarea competiției în 2017 de la concurs național la olimpiada națională de argumentare, dezbatere şi gândire critică. Competiția este cuprinsă în Calendarul Olimpiadelor Naţionale din anul școlar 2017 – 2018.”

 

 Posted by at 12:37 pm
Gravityscan Badge