nov. 282019
 

Suntem pe ultima sută de metri, înainte de marea sărbătoare de pe 1 decembrie.

Detașamentul Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir”, prezent în garnizoana București, a finalizat antrenamentele în terenul de instrucție Ghencea, urmând ca sâmbătă, 30 noiembrie, să participe la Arcul de Triumf, la repetiția generală dinaintea Paradei Militare Naționale.

Și în colegiu se pun la punct ultimele detalii, astfel încât elevii să se ridice la nivelul așteptărilor la activitățile dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României, a împlinirii a 101 ani de la Marea Unire din 1918.

Atenți la ținută, la pasul de defilare, cu mândrie în suflet, dar și foarte emoționați, cantemiriștii se pregătesc pentru a da onorul românilor prezenți în garnizoanele Ploiești, Sinaia, Câmpina și Breaza, unde ei vor lua parte la solicitarea autorităților locale și cu aprobarea Statului Major al Forțelor Terestre.

Unii dintre ei se află la prima participare, cum este cazul elevilor fruntași, cei care în urmă cu un an pășeau pe poarta colegiului, dornici să se formeze ca oameni și ca viitori ofițeri ai Armatei României. Sub atenta coordonare a comandantului de companie, locotenent Florin  Bojincă, el însuși absolvent cantemirist, cu o misiune în teatrul de operații Afganistan, i-am surprins pe liceenii militari cum se pregătesc pentru sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, Ziua Națională a României.

Mult succes tuturor!

           Foto: Laurențiu Turoi, Grațiela Mihăescu

 Posted by at 11:02 am
Gravityscan Badge