mart. 072018
 

Pasionaţi de unul dintre cele mai fascinante şi generoase domenii ale cunoaşterii, elevii noştri care au participat, în primul weekend al lunii martie, la faza judeţeană a Olimpiadei de geografie, desfăşurată la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti, au completat palmaresul cantemirist cu două calificări la faza naţională, două premii II, un premiu III şi trei menţiuni. Liceenii în uniformă, care stăpânesc tainele Pământului, reuşesc, an de an, să se claseze în eşalonul celor mai buni participanţi.

În cadrul competiţiei, la startul căreia s-au aliniat peste 100 de candidaţi, cantemiriştii au răspuns la subiectele pentru proba scrisă ce au vizat geografia fizică la clasa a IX -a, geografia umană la clasa a X -a, probleme fundamentale ale lumii contemporane la clasa a XI –a şi România, Europa, Uniunea Europeană la clasa a XII –a. Proba practică a presupus o serie de subiecte aplicate pe orizontul local, elevii noştri remarcându-se prin analiza şi interpretarea fenomenelor geografice din judeţul Prahova.

În drumul lor spre performanţă,  au beneficiat de ajutorul calificat al doamnei profesor Roxana Ţonoiu, recunoscută pentru capacitatea profesională şi dăruirea cu care predă disciplina geografie, cu aplicabilitate interdisciplinară şi transdisciplinară.

Din echipa geografilor dornici de a studia interacţiunile dintre om şi mediu, teoriile genezei şi viitorului universului, dar şi domeniul reliefului, tectonicii şi a tuturor caracteristicilor planetei noastre, s-au remarcat elevii:

  • Andrei Beleaua, clasa a IX –a – locul I;
  • caporal Ştefan Onea, clasa a XI –a – locul I;
  • caporal Alexandru Popa, clasa a XI –a – locul II;
  • sergent major Octavian Niţă, clasa a XI –a – locul II;
  • fruntaş Gabriel Serghei, clasa a X –a – locul III;
  • Andrei Dodoţ, clasa a IX –a – menţiune;
  • fruntaş Radu Mită, clasa a X –a – menţiune;
  • caporal Iustin Burducea, clasa a XI -a – menţiune.

Felicitări tuturor elevilor şi doamnei prof. Roxana Ţonoiu!

Succes Andrei şi Ştefan la faza naţională!

geografie_2018

 Posted by at 11:15 am
Gravityscan Badge