sept. 262017
 

Pe toată perioada şcolarizării în colegiu elevii beneficiază de consiliere privind alegerea viitoarei forme de învăţământ militar. În sprijinul liceenilor în uniformă vin şi reprezentanţi ai instituţiilor militare de învăţământ superior şi postliceal.
Astfel, în perioada 26-28 septembrie, elevii claselor a XI –a şi a XII – a au posibilitatea să dialogheze cu reprezentanţi din academiile şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri ale categoriilor de forţe ale armatei, despre ceea ce înseamnă învăţământul militar superior şi postliceal de calitate bazat pe exigenţă şi performanţă.
Astăzi, cantemiriştii au avut oportunitatea descoperirii importantelor aspecte privind cariera militară în Forţele Terestre, atât prin prezentările făcute, cât şi prin explicaţiile oferite. În faţa lor s-au aflat domnul colonel prof. univ. dr. Leontin Stanciu, din Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu, şi domnul maior Sergiu Mihai Diaconescu, de la Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”, Piteşti, care le-a oferit informaţii complete despre aspectele de care trebuie să ţină seama pentru o carieră militară de succes. Opţiunile prezentate se adaugă la cele deja identificate anterior în cadrul călătoriei de orientare şcolară şi profesională, pentru elevii claselor a XII –a, care au parcurs această etapă în luna martie.
În această zi frumoasă, emoţionantă şi plină de învăţăminte, tinerii militari care s-au arătat dornici de a urma cursurile prestigioasei instituţii militare de învăţământ superior de la Sibiu au primit emblema academiei, revista de prezentare a instituţiei şi un pliant din partea domnului colonel Leontin Stanciu, absolvent cantemirist, promoţia 1982, care a ţinut să le spună elevilor cât de importantă este pregătirea în liceu şi cum i-a marcat domniei sale cariera. “Pregătirea care mi-a fost oferită în această instituţie m-a marcat pe tot parcursul carierei mele atât ca militar cât şi ca dascăl”.
Elevilor le-au fost alături comandantul instituţiei, doamna colonel dr. Doina Mureşan, şi ofiţeri din colegiu.
„Fiţi cei mai buni! Fiţi la înălţime!”

consiliere_aft_2017

 Posted by at 3:18 pm
Gravityscan Badge