iul. 302018
 

Felicitări şi mult succes în carieră domnişoară sublocotenent Sorina Potcovaru, şefa promoţiei “Centenarul Marii Uniri” la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”!
După trei ani de muncă temeinică şi seriozitate în pregătire, Sorina Potcovaru se evidenţiază, din nou, ca model demn de urmat, în calitate de şef de promoţie al unei instituţii militare de învăţământ.
Cu rezultate şcolare excepţionale, Sorina Potcovaru,, tânăra talentată, serioasă, ambiţioasă şi extrem de muncitoare, fusese – în anul 2015 – şef al promoţiei cu numărul 91 de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”.
Cu toată aplecarea sa mai ales spre domeniul ştiinţelor exacte, ea a adus şcolii performanţă în domeniul studiului literaturii, când, îndrumată îndeaproape de un profesor de excepţie, a reuşit să obţină Premiul I la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română. O reuşită mai rară dar cu atât mai preţioasă a Sorinei Potcovaru a fost la concursurile şi olimpiadele şcolare de nivel înalt, când a fost distinsă cu Menţiune la Olimpiada Internaţională de Lectură.
De altfel, calităţile umane precum modestia şi seriozitatea, calităţile de lider şi comportamentul exemplar dovedite, alături de performanţele din activitatea şcolară şi extraşcolară au fost elementele cheie pentru a fi avansată la gradul de elev plutonier adjutant, cel mai înalt grad pe care îl poate deţine un elev în Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”.
La finalul clasei a XII –a declara că îşi doreşte o carieră în Armata Română, motiv pentru care a optat să urmeze Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”. A continuat, aşa cum era de aşteptat, pe acelaşi drum al excelenţei. Sublocotenent Sorina Potcovaru este azi şefă de promoţie la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”.
Rezultatele obţinute de Sorina sunt cele care duc mai departe tradiţia de excelenţă a instituţiei, oferind cadrelor didactice şi militare prilej de mândrie şi împlinire profesională.

Foto: AFT, arhiva colegiului

 Posted by at 10:31 am
Gravityscan Badge