Dec 212017
 

„Crăciunul pentru elevii noştri este nostalgie pentru trecut, curaj pentru prezent, speranţă pentru viitor. Este o dorinţă ferventă ca fiecare ceaşcă a vieţii să fie plină de binecuvântări bogate şi eterne şi ca fiecare drum să ducă către pace.”

Miercuri, 20 decembrie 2017, în prezenţa întregului personal al colegiului, a părinţilor şi a invitaţilor s-a desfăşurat Serbarea de Crăciun, o activitate cu tradiţie în instituţia noastră.

Elevii claselor a IX –a-a XII –a, artizanii spectacolului magic de Crăciun au reuşit, şi în acest an, prin diversitatea colindelor tradiţionale, a cântecelor, dansurilor şi a obiceiurilor specifice sărbătorilor să aducă în sufletele celor prezenţi bucuria copilăriei. În Sala de festivităţi a instituţiei, întreg auditoriul a pătruns, timp de două ore, într-un univers al frumosului, al sensibilităţii şi al armoniei muzicii, poezie a sufletului, prin intermediul unui program original şi dăruit din suflet.

Totodată, elevi ai Seminarului Teologic Ortodox “Nifon Mitropolitul” Bucureşti, conduşi de arhidiacon profesor Constantin Nifon, au încântat publicul cu un colaj de colinde din care a ieşit la suprafaţă semnificaţia sfântă a sărbătorii Crăciunului. Glasurile lor s-au armonizat la unison, reuşind să transmită către fiecare spectator acea linişte specifică anotimpului hibernal, care înnoieşte făptura interioară.

Activitatea de înaltă ţinută artistică, concretizată într-o paletă variată de momente deosebite, a avut o încărcătură emoţională aparte.

Spre final, cu multă generozitate, Moş Crăciun, cu barba albă ca neaua, a adunat împrejurul său toţi liceenii în uniformă militară care au obţinut rezultate bune şi foarte bune în procesul de învăţământ şi le-a dăruit tuturor cadouri.

Seara s-a încheiat în stil tradiţional, în acorduri de La mulţi ani şi urări de fericire, sănătate şi împliniri!

Felicitări elevilor şi coordonatorilor: prof. Cornelia Bădilă şi plutonier adjutant principal Lucian Cazan.

serbare_craciun_2017

 Posted by at 3:25 pm
Gravityscan Badge