apr. 152019
 

Forţele Terestre Române, oriunde, oricând, la datorie!

În contextul sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, reprezentanţi de seamă ai celei mai mari categori de forţe din Armata României ne-au onorat cu prezenţa, într-o zi plină de învăţăminte şi deosebită pentru noi cantemiriştii.

General de brigadă prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan, rectorul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, colonel Sorin Ştefan, şef  Serviciu Personal şi Mobilizare, locotenent-colonel Cătălin Şogor, şef Secţie Învăţământ, au prezentat rolul acestei categorii de forţe şi au inaugurat Sala Forţelor Terestre, în care se regăsesc: steagul de identificare, placheta şi emblema Forţelor Terestre, simboluri, doctrine, manuale, fotografii, planşe, uniforme,  arme secţionate. Este locul în care elevii vor desfăşura orele de pregătire militară.

Prezentarea ofertei educaţionale a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” de către domnul General de brigadă Ghiţă Bârsan şi a oportunităţilor pe care le oferă instituţia militară de învăţământ superior, ce formează ofiţeri de comandă pentru toate armele şi specialităţile militare din Forţele Terestre, precum şi pentru alţi beneficiari, a stârnit interesul elevilor din toţi anii de învăţământ, prezenţi în sala de festivităţi, unii dintre ei primind ecusonul Academiei pentru răspunsurile oferite. „Pregătiţi-vă pentru ceea ce urmează şi nu veţi regreta”, le-a transmis domnul general de brigadă Ghiţă Bârsan viitorilor ofiţeri ai Armatei României. Cu toţii au beneficiat de îndemnurile domniei sale, de prezentarea tuturor paşilor spre accederea în Academia de la Sibiu, instituţie de elită care oferă toate facilităţile unei cariere de succes.

Comandantul instituţiei, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, le-a mulţumit distinşilor oaspeţi pentru contribuţia adusă la prestigiul Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” şi le-a oferit câte o diplomă de excelenţă şi şoimul cantemirist.

La activitate au luat parte: directorul adjunct, prof. dr. Aurel-Constantin Soare, elevi, cadre militare, profesori, absolvenţi cantemirişti, în prezent studenţi în Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, şi reprezentanţi de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, precum şi de la Batalionul 33 Vânători de Munte, cu ani în urmă învăţăcei cantemirişti.

La final, a fost săvârşită slujba de sfinţire de către preoţii militari Valentin Lazăr şi Adrian Dumitru.

Activităţile, desfăşurate de reprezentanţii Forţelor Terestre în cadrul Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, au reprezentat o continuare a proiectelor dezvoltate împreună şi o demonstraţie că avem puncte comune pe care le putem realiza şi pe viitor.

Foto:Graţiela Mihăescu

 Posted by at 3:32 am
Gravityscan Badge