oct. 262018
 

Miercuri, 24 octombrie, în Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”  elevi, cadre militare, profesori şi personal civil contractual au participat la un exerciţiu demonstrativ cu tema: „Stingerea unui incendiu, produs din cauza unui scurtcircuit electric la o priză, la pavilionul învăţământ,  etajul I, cu evacuarea unor victime”.

Pe parcursul activităţii, domnul maior Sorin Netea, comandantul Detaşamentului de Pompieri Sinaia, împreună cu întreaga echipă, le-a reamintit participanţilor de numărul de urgenţă 112 şi le-a oferit acestora informaţii despre cum să acţioneze în momentul în care se iveşte o situaţie de genul celei simulate.

De asemenea, elevii au avut posibilitatea să vadă care sunt procedurile de acordare a primului ajutor şi au executat practic şi corect modul de folosire al unui stingător P9.

La final, în aplauzele celor prezenţi, domnul lt. col. Adrian Dumitru le-a mulţumit profesioniştilor de la Detaşamentul de Pompieri Sinaia pentru modul exemplar în care au simulat activitatea.

Foto: Graţiela Mihăescu

 Posted by at 1:23 pm
Gravityscan Badge