apr. 252016
 

     Eleva caporal Iulia Condruz, cu media generală 10, atât în cei doi ani şi jumătate de studiu cât şi la simularea examenului de bacalaureat, a reuşit să se impună în competiţia celor mai talentaţi şi valoroşi elevi de liceu, calificându-se la Olimpiada Internaţională de Lectură, în Cetatea de Scaun a Târgoviştei, unde s-a desfăşurat faza naţională a Olimpiadei de Limbă, Comunicare şi Literatură Română. ”Calificarea la faza internaţională înseamnă superlativul cuvântului meu, dovada că lumea pe care am închegat-o atât în paginile scrise, cât şi în discursul meu de la proba orală, are valenţe înnobilate de o înclinaţie nativă”, a explicat Iulia. Cartea de vizită a liceenei, poartă amprenta performanţelor obţinute în domeniul atât de vast al literaturii, acolo unde cei mai buni se încununează cu laurii victoriei. ”Fiecare competiţie de asemenea anvergură devine o competiţie adâncă psihologic, o competiţie cu noi înşine, antrenaţi în idealul autodepăşirii. Anul acesta, pot spune că am reuşit să cuceresc o parte din mine, să împlinesc un foc ce mocneşte de mult timp”, a afirmat Iulia. În zborul spre culmile performanţei a fost ajutată de doamna prof. Irina Floştoiu, un cadru didactic de excepţie, ce a reuşit să menţină la nivel înalt standardul pregătirii cantemiristei, care de trei ani consecutiv, a participat atât la faza naţională a Olimpiadei de Limbă, Comunicare şi Literatură Română, cât şi la cea a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă”. A participa şi a fi distins la Olimpiada naţională de Limbă, Comunicare şi Literatură Română înseamnă sute de ore de lectură şi de studiu aprofundat, pe care Iulia le-a făcut în baza unui program coerent de pregătire, împreună cu profesoara ei. “Rezultatul excepțional al Iuliei, de anul acesta, a venit firesc, în mod natural. În ultimii trei ani, Iulia şi-a întins aripile spre cer şi a zburat, pur şi simplu! De când îi sunt alături am învățat că orice este posibil prin muncă susținută, prin seriozitate, prin dorință arzătoare, prin acel foc interior care înalţă şi înnobilează sufletul. Pornim acum să ,,doborâm,, alt vis, de data aceasta, internațional. Alături de ea n-ai decât o șansă: sa pluteşti printre cuvinte, printre trăiri şi sensuri”, a concluzionat prof. Irina Floştoiu. La rândul ei, Iulia i-a mulţumit doamnei profesoare. “Totuşi, această magmă nestăvilită are nevoie de îndrumare pentru a izbucni în artă vulcanică. De aceea, îi mulţumesc doamnei profesor coordonator, doamna Irina Floştoiu, axul principal al pregătirii mele.”

       De altfel, prof. Irina Floştoiu a obţinut, de-a lungul timpului, distincţii cu elevi talentaţi şi dornici de afirmare, tineri iubitori ai frumosului literar, care au descoperit că toate cuvintele limbii române sunt potcovite cu potcoave de aur, cum spunea Nichita Stănescu. Sunt rezultate deosebite ce înscriu Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” în elita instituţiilor de învăţământ preuniversitar, adăugând în palmares, pentru a doua oară, calificarea la Olimpiada Internaţională de Lectură. În anul 2014, absolventa, Sorina Potcovaru, îndrumată de prof. Bianca Stanciu, se califica la Olimpiada Internaţională de Lectură, unde a fost distinsă cu Menţiune.

      Anul acesta a venit rândul elevei caporal Iulia Condruz să adauge o nouă  izbândă de mare prestigiu – calificarea la Olimpiada Internaţională de Lectură.

Felicitări olimpicei, profesoarei coordonatoare şi părinţilor!

Succes, Iulia la Olimpiada Internaţională de Lectură!
[flagallery gid=238]