Aug 212017
 

Luni, 21 august a.c., absolvenţii promoţiei 1957 s-au reîntâlnit în universul fascinant al Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” pentru a retrăi clipele petrecute împreună în timpul anilor de liceu. 42 de absolvenţi au răspuns prezent la această întâlnire de suflet, trăind cu intensitate emoţia revederii şi a realizărilor vieţii, care le-au oferit multe bucurii şi satisfacţii. După cum au afirmat în prezentările făcute, nu au fost ocoliţi nici de necazuri.
În memoria celor care nu au mai apucat să răspundă prezent la această întâlnire de suflet, s-a ţinut un moment de reculegere de către toţi participanţii la eveniment în faţa Monumentului continuităţii, unde preotul militar, Adrian Dumitru, a oficiat o slujbă de veşnică pomenire.
În această zi specială, le-a fost alături comandantul instituţiei, colonel dr. Doina Mureşan, care în mesajul adresat a scos în evidenţă amintiri preţioase ale anilor de liceu ce le-a marcat existenţa şi, totodată, a trecut în revistă realizările actuale ale instituţiei.
Această întâlnire a constituit un minunat prilej pentru absolvenţi de a-şi exprima recunoştinţa faţă de dascăli şi comandanţi, care i-au pregătit, educat şi îndrumat timp de 3 ani.
Prezent în mijlocul lor, profesorul de matematică, Iacob Hadârcă, s-a adresat cu emoţie celor prezenţi: „Ca dascăl, apoi şi ca părinte, v-am îndrumat, iubit şi respectat ca pe copiii mei, şi m-am mândrit cu reuşitele voastre profesionale.”
Poza de grup, vizitarea colegiului, versurile scrise de absolvenţi cu prilejul acestei revederi şi buna dispoziţie au completat tabloul zilei.
Pe parcursul zilelor următoare, urmează alte convorbiri colegiale şi amicale care se vor transforma în momente de bucurie şi fericire ce vor constitui, peste ani, motive de aduceri aminte.
”Privind înapoi cu mândrie” este titlul cărţii ieşite de sub tipar cu prilejul acestui eveniment. Cartea a fost donată Centrului Documentare-Informare cu următoarea dedicaţie:”Promoţia 1954-1957 a L.M. „Dimitrie Cantemir” vă lasă vouă amintire cartea noastră”.
Felicitări pentru tot ce aţi realizat în cariera militară şi în viaţa personală!
La următoarea întălnire vă dorim să raportaţi cât mai multe împliniri!

revedere_1957

 Posted by at 3:48 pm
Gravityscan Badge