mart. 042019
 

„Situaţiile dificile te provoacă la construirea celui mai bun plan şi găsirea celei mai bune mutări”, spune eleva Nedelcu Eva Antonia, iubitoare a sportului minţii, care a reuşit un nou rezultat frumos: Menţiune la faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la şah.

Tânăra liceană s-a remarcat prin inteligenţă, creativitate, pasiune şi ambiţie în cadrul competiţiei la care au luat startul cei mai buni şahişti din judeţ. În calitate de cantemiristă, mai are în palmares o medalie de bronz obţinută la Cupa Oraşului Comarnic.

Distincţiile au venit ca urmare a pregătirii şi a colaborării cu antrenorul Cătălin Dobrin, care a reuşit de-a lungul anilor să pregătească elevi ai colegiului, care au performat la nivel înalt.

Următoarea întrecere a Evei şi a colegilor ei va fi cu elevii de la colegiile naţionale militare, în cadrul Campionatului militar de orientare, cros, şah şi minifotbal, unde sperăm să reuşească rezultate deosebite.

Pasiunea Evei pentru această disciplină a început de mică, ne-a povestit ea: „Jocul de şah m-a ajutat încă din clasele primare şi mi-a dezvoltat anumite abilităţi, precum concentrarea, atenţia la detalii, gândirea strategică, mi-a îmbunătăţit memoria, mi-a dezvoltat logica, observaţia şi analiza, acestea fiind întâlnite şi în viaţa de zi cu zi.

Şahul m-a atras şi datorită marei maestre internaţionale Elisabeta Polihroniade, având şansa de a o întâlni personal, împărtăşindu-mi din vasta sa experienţă, fapt care m-a determinat să continui!

Felicitări, Eva!

Mult succes în continuare!

 Posted by at 11:48 am
Gravityscan Badge