nov. 282018
 

Miercuri, în sala de şedinţe, într-o zi cu semnificaţie deosebită, când Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” a marcat împlinirea a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România, prin amabilitatea domnului Alexandru Voica, avocat de meserie, elevi, cadre didactice şi militare au avut onoarea de a parcurge decenii de istorie, comprimate într-o expoziţie inedită care a cuprins o colecţie de valori, comori ale jertfei acestui neam.

Pasiunea domnului Voica pentru istorie a ieşit la suprafaţă odată cu expunerea obiectelor, păstrate cu grijă şi foarte mult respect, care au aparţinut unor eroi, soldaţi ce au participat la Primul Război Mondial şi care prin contribuţia lor au pus bazele statului naţional unitar.

Printre exponate s-au aflat decoraţii formate din ordine şi medalii, surprinse în imagini. Expoziţia a fost completată de textul Rezoluţiei de la Alba Iulia şi de o hartă cu România Mare.

Conducerea instituţiei a mulţumit domnului Alexandru Voica pentru prezentarea deosebită a colecţiei personale, care a inclus decoraţii menite să redea atmosfera perioadei luptei pentru unitate naţională.

 

 Posted by at 4:28 pm
Gravityscan Badge