dec. 112019
 

Pe data de 11 decembrie s-a desfășurat în Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” o întâlnire, având ca temă consilierea privind elaborarea formularelor de aplicație pentru programe Erasmus+, instituția noastră având o largă experiență în acest domeniu, în urma proiectelor europene desfășurate și finalizate cu succes.

Sesiunea s-a bucurat de participarea reprezentanților unor instituții de prestigiu din Armata României: Școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”,  Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre  „Basarab I” și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru  Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, care au dorit să cunoască îndeaproape care sunt pașii de urmat pentru a depune o candidatură Erasmus +.

Gazde le-au fost: locțiitorul comandantului, lt. col. Cornel-Constantin Bobolocu, dir. adj., prof. dr. Aurel-Constantin Soare prof. Corina Barbu, coordonator proiecte internaționale, cu o vastă experiență în acest domeniu și cu rezultate deosebite,  și prof. dr. Ovidiu Badea, coordonator programe și proiecte educative. Ambii profesori sunt implicați în noi proiecte cu finanțare europeană de tip Erasmus + KA1 și KA2.

xxx

Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” s-a integrat, cu succes, în dimensiunea europeană a unui învățământ modern, mărturie stând, în acest sens proiectele Comenius și Erasmus+.

În prezent, instituția noastră este implicată în alte trei proiecte europene:

KA 1, mobilităţi cadre didactice, cu titlul Viitorul – învăţare continuă – Future – learning in progress şi KA2 cu următoarele titluri: Gândirea critică, dezvoltarea de competenţe comunicaţionale şi sociale şi Folosirea meteorologiei pentru dezvoltarea abilităţilor de învăţare pe tot parcursul vieţii, în care vor fi implicaţi elevi, dascăli, parteneri asociaţi din ţară şi din Europa.

Foto: Grațiela Mihăescu

 Posted by at 2:46 am
Gravityscan Badge