feb. 032016
 

           O echipă formată din şase elevi şi coordonată de domnul prof. Adrian-Ion Mehedinţi şi-a depus candidatura pentru cea de-a doua ediţie a Competiţiei Naţionale de CanSat, proiect al Agenţiei Spaţiale Europene, derulat în colaborare cu Agenţia Spaţială Română, prin programul ESERO.

         „Provocarea lansată de competiție este înglobarea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit într-o doză de răcoritoare cu un volum de 330 mililitri. Apoi satelitul va trebui să fie lansat la o altitudine de aproximativ un kilometru, să facă unele măsurători și să aterizeze  în condiții de siguranță.”

     Misiunea primară este aceeaşi pentru toate echipele participante, formate din elevi şi profesori din învăţământul preuniversitar: măsurarea temperaturii şi a presiunii aerului. În privinţa misiunii secundare, echipa cantemiristă a ales măsurarea altitudinii şi a coordonatelor GPS în timpul zborului controlat al aparatului CanSat, datele prelevate fiind transmise la sol în timp real.

      Rezultatul experimentului realizat de echipa noastră, denumită NOTOS, constă în obţinerea unei prognoze meteorologice de scurtă durată, utilă în deciziile tactice ale unui proiect de amploare.

          Pentru îndeplinirea obiectivelor, liceenii în uniformă s-au organizat pe grupe, în funcţie de domeniile abordate în cadrul proiectului: grupa de implementare a software-ului, grupa de electronică aplicată, grupa de interpretare a datelor furnizate în timpul misiunii, grupa de control al zborului, grupa de asamblare şi mentenanţă şi grupa de diseminare.

            Dacă va trece de etapa proiectului, echipa cantemiristă are şansa de a participa alături de celelalte şapte echipe la finala naţională, care va avea loc la Suceava între 21 şi 24 aprilie 2016.

Succes întregii echipe formată din elevii: caporal Iulia Condruz, caporal Constantin Mateescu, caporal Ionuţ-Mihăiţă Băjan, caporal Florentin-Claudiu Ghenea, caporal Ştefan Sava şi Iustin Burducea!

poza proiect site 04.02.2016