oct. 182017
 

În zilele de 12 şi 13 octombrie 2017, la Institutul Diplomatic Român, Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul Auschwitz pentru Pace şi Reconciliere au organizat Seminarul naţional pentru prevenirea genocidului şi a atrocităţilor în masă.

„Activitatea a fost deosebit de frumoasă, lectorii din Statele Unite ale Americii, Polonia şi România având prezentări de înaltă ţinută academică despre tema seminarului”, ne-a mărturisit prof. dr. Aurel-Constantin Soare.

La sfârşitul activităţii, Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” a primit ca donaţie două lucrări deosebite: „Tales and Traces of SEPHARDIC BUCHAREST” şi  „Jurnalul Annei Frank”.

Marţi, 16 octombrie 2017, într-un cadru festiv, prof. dr. Aurel-Constantin Soare a înmânat celor mai merituoşi elevi de la cercul de istorie şi premianţilor de la Concursul Naţional „Memoria Holocaustului” aceste cărţi deosebit de valoroase.

Materialele au fost oferite de organizatori: Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român şi Institutul Auschwitz pentru Pace şi Reconciliere.

Elevii au fost deosebit de onoraţi şi mulţumiţi, afirmând că acest act de dăruire este un impuls pentru studiul accentuat asupra istoriei europene, a istoriei Holocaustului, a istoriei evreilor, precum şi a fenomenelor genocidare din lumea contemporană.

[flagallery gid=419]