oct. 252017
 

Cu prilejul Zilei Armatei României, în garnizoana Breaza, cadre militare şi personal civil din Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, cadre militare active, în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai Centrului Zonal de Selecţie şi Orientare au participat la ceremonia militară de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea detaşamentului de elevi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, comandat de maiorul Claudiu-Dumitru Ţonoiu.
Prin semnificaţia sa, această zi readuce în memoria noastră faptele de arme ale ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea fiinţei naţionale şi a gliei strămoşeşti, pentru libertate şi siguranţa noastră. Este ziua în care ostaşii Armatei Române au pus capăt ocupaţiei străine, eliberând ultimele plaiuri de pământ românesc.

xxx

În efortul de război, România a pierdut circa 170.000 de ostași, alte sute de mii fiind răniți sau dați dispăruți. Eliberarea teritoriului național, la 25 octombrie 1944, a fost obținută prin lupta a peste 520.000 de militari români. Armata României a continuat apoi să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe și sacrificii, la marea victorie obținută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

25_oct_2017

 Posted by at 1:13 pm
Gravityscan Badge