iul. 102014
 

       Roxana Florina Ştefan, un model demn de urmat, un nume ce şi-a găsit locul în fruntea colegiului, o tânără talentată, ambiţioasă şi muncitoare, care a demonstrat pe parcursul celor 4 ani de studiu, cât şi la examenul de bacalaureat că poate ajunge la performanţe notabile. Tânăra a ales cariera militară, convinsă fiind că, aici, este mediul potrivit ei pentru a performa, dovedind în fiecare an că, prin efort totul este posibil. Urmările s-au oglindit atât în rezultatele şcolare, cât şi în distincţiile obţinute la foarte multe concursuri şi la faza naţională a Olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română: Premiul special pentru rigoarea analizei critice, în clasa a IX –a şi premiul special pentru originalitatea discursului oral, în clasa a X-a.

Calităţile de lider şi comportamentul exemplar dovedite, coroborate cu performanţele din activitatea şcolară şi extraşcolară au fost elementele cheie pentru a fi  avansată la gradul de elev plutonier adjutant, cel mai înalt grad pe care îl poate deţine un elev în Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir”. Cu mediile 9,88 în anul I, 9,92 în anul II, 9,94 în anul III, 9,96 în anul IV şi 9,70 la examenul de bacalaureat, absolventa Roxana Florina Ştefan devine şefa de promoţie 2014, cu media finală 9,84, numele acesteia rămânând încrustat pe placa de onoare a instituţiei, alături de alte nume sonore.

Absolvirea colegiului este începutul unei noi provocări pentru Roxana, care a înţeles că, menirea ei este de a păşi pe un drum de o nobleţe şi frumuseţe morală incomparabile, semănat însă cu spinii unor greutăţi şi răspunderi covârşitoare – medicina. Pentru a-i ajuta, pe viitor, pe cei aflaţi în suferinţă, Roxana se pregăteşte asiduu, pentru concursul de admitere la Institutul Medico-Militar “Carol Davila”, Bucureşti.

Mult succes!

[flagallery gid=101]